16.08.2023 144

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1969 yılında Köşk Mahallesi sakinlerince kurulan okul koruma derneğinin yaptırmış olduğugece kondu tipi bir binadan ibaret olup 1969-1970 öğretim yılında ilk defa KÖŞK İLKOKULU olarak eğitim öğretime başlamıştır. Daha sonra Devlet 5 sınıflı bir baraka bina yaparakokul eğitim öğretime devam etmiştir.

1976 yılında Okulumuzun adı GÖKTÜRK İLKOKULU olarak değiştirilmiştir. 1988 yılına kadar faaliyet gösteren okulumuz eski binaların fazla yıpranmış olmalarından dolayı1988 yılında eski baraka bina yıkılarak “Kendi Okulunu Kendin Yap” kampanyası çerçevesinde yeni binanın hayırsever vatandaşımız Halide UNCUOĞLU’ nun katkılarıyla temeli atılmış ve inşaata başlanmıştır. İnşaat nedeniyle okulun okulun öğrenci ve öğretmenleri 1988-1990 öğretim yılında civar okullara dağıtılarak eğitim öğretime 1 yıl ara verilmiştir. 1989-1990 öğretim yılında inşaat tamamlanıp okulumuz öğretime başlamıştır. Ancak okulumuzun yapılmasında büyük katkıda bulunan Halide UNCUOĞLU Hanımefendinin isteği üzeri,ne okulumuza kendisi ve merhm eşi Ömer Bey’in isimleri verilerek “GÖKTÜRK İLKOKULU” yerine “HALİDE ÖMER UNCUOĞLU İLKOKULU”  adını almıştır. 1991 öğretim yılında inşaatı tamamlanan simetri binamız 1992-1993 öğretim yılında hizete girmiş ve aynı öğretim yılında Valilik Kararı gereğince okulumuz ilköğretim okuluna dönüştürülerek  “HALİDE ÖMER UNCUOĞLU İLKÖĞRETİMOKULU”  adını almıştır. Zorunlu temel eğitim uygulaması ile ortaokul kademesi ayrılmış olup halen ilkokul olarak eğitim öğretime devam edilmektedir.